Rolul Animalelor în Nursing

Se spune că animalele de companie cunosc cel mai bine sufletele stăpânilor lor. Legătura dintre oameni și câini în mod deosebit este unică, cu atât mai mult cu cât studiile certifică faptul că stăpânii de câini sunt mai sănătoși, atât fizic cât și psihic.

 

Găsiți mai jos 7 motive pentru care folosim câinii în nursing și cum beneficiază vârstnicii de pe urma mascotelor reședințelor Mediko:

1. Interacțiunea cu animalele de companie scade nivelul trigliceridelor și colesterolului, spune un studiu condus de Baker Medical Research Institute din Melbourne, Australia.

 

2. Persoanele care intră în contact cu câinii au tensiunea arterială mai mică și risc mai scăzut de a dezvolta o boală cardiovasculară, arătă un studiu publicat de Asociația Americană pentru Boli ale Inimii.

 

3. Câinii scad nivelul de stres al persoanelor cu care intră în contact. Bătrânețea poate fi grea pentru cei care se mișcă greu sau comunică dificil. Pentru a interacționa cu un câine nu ai nevoie decât de un zâmbet și două brațe deschise.

 

4. Câinii cresc gradul de interacțiune socială. Uneori vârstnicii se simt neînțeleși sau izolați într-o lume care nu se aseamănă deloc cu cea pe care o știau ei din tinerețe. Câinii pot deveni subiect de legătură între tineri și vârstnici, oricând.

 

5. Mângâiatul câinilor este un excelent catalizator pentru sistemul imunitar, arătă un studiu la care au participat mai mulți studenți americani. Cei care au mângâiat câini cel puțin o dată pe zi au răcit mult mai puțin decât cei care nu au avut nicio interacțiune cu vreun animal de companie.

6. Câinii sunt extrem de folositori persoanelor cu dizabilitați cărora le pot oferi, prin simpla lor prezență, un puternic sentiment de independență.

 

7. Un ultim fapt: mai multe studii arată că un câine loial stăpânului său poate „mirosi“ schimbări ale stării de sănătate ale acestuia. Câinii au un simț al mirosului de 1 milion de ori mai dezvoltat decât al oamenilor și pot detecta schimbări în mirosul respirației sau al urinei, cauzate de diferitele boli precum cancerul. 

 

În concluzie, activităţile pe care le desfăşoară persoanele vârstnice alături de câinii de companie, le permite acestora să se mențină în formă, le stimulează procesele intelectuale și îi determină să fie mai sociabili.

Află mai multe despre reședințele Mediko din Germania și despre serviciile pe care le oferim rezidenților noștri, precum și informații despre posturile disponibile pentru asistenții medicali generaliști.