Programele MEDIKO HIRE

Mediko Absolventi

Oportunități de angajare în Germania destinate tinerilor și proaspeților absolventi! Vezi mai jos beneficiile pe care le vei avea și înscriere pentru un eveniment de prezentare sau interviu. Atât prezentarea cât și interviul se vor susține în limba română.

 Aplica acum pentru Mediko Absolventi si beneficiaza de aceste super conditii: 

  • Curs intensiv de limba germana timp de 10 saptamani în Romania - nivel A2
  • 4 luni cazare gratuita in Germania
  • 6 luni program “Learn & Earn” la una din resedintele partenerilor nostri din Germania: training profesional, curs de limba germana nivel B1-B2
  • Recunoastere profesionala din partea statului German
  • Salariu de pana la 3.300 €/luna brut, dupa obtinerea recunoasterii profesionale

Vino la un eveniment De prezentare pentru detalii si interviu -  mediko absolventi

Madalina Stefania Topa - Seniorenresidenz Fischbek - Cuxahaven

"Colaborarea mea cu Mediko Hire a început în cadrul Școlii postliceale sanitare Carol Davila. Am participat la prezentări și de asemena la cursul de îngrijire a vârstnicilor. Pentru mine acest proiect a fost un plus în cunoștințele mele profesionale. Am cunoscut un mediu diferit de muncă în această profesie de asistent medical, am avut șansa să cunosc oamenii de pe tărâmuri necunoscute, și mai târziu am avut șansa să învăț o limbă nouă.

Prima zi de muncă a fost o zi încărcată cu emoții și timiditate. Totul era nou, departe de casă și promițător. Mi-am zis: "În sfârșit am ajuns până aici!"

Am avut parte de un mediu primitor și înțelegător din partea echipei de muncă. Trainingul a fost construit din fiecare zi care trecea, cu fiecare situație nouă ce apărea. Pacienții sunt caractere diferite, cu diferite afecțiuni. Însă cu toate acestea, ne înțelegem foarte bine și ne este drag să lucrăm împreună.

Cea mai interesantă experiență este cea legată de limba germană. Nu mă gândeam vreodată că voi avea legături cu această limbă.

Ca și oraș îmi place foarte mult că este un oraș port, cu miros de plajă și o atmosferă liniștită. Orașul are o arhitectură a caselor ce ne sunt descrise în romane. Case cu grădini superbe, străzi înguste, flori colorate, și vântul de mare ce adie mereu printre copacii înverziţi.

Mă bucur enorm că am avut acest început cu firma Mediko Hire. Acum sunt aici, învăț și îmi construiesc un viitor bun. Și, desigur un plus foarte mare este că, am obținut recunoaștera de asistent medical în Germania și certificatul de B2 pentru limba germană."

Cu drag, 

Mădălina Ștefania Țopa


Mihai Lazar - Seniorenresidenz Fischbek - Cuxahaven

"Colaborarea mea cu firma Mediko Hire a inceput in urma proiectului Erasmus. Ca si experienta profesionala, pot spune ca proiectul Erasmus ne-a ajutat sa intelegem functiile si atributiile unui Asistent Medical care lucreaza in centrele de ingrijire Batrani, astfel nu a fost nimic care sa te ia prin surprindere. Prima zi la locul de munca a fost unica. Foarte multe fete noi, teama de nou era in fiecare celula din corp, primul contact real cu limba germana". Cand am ajuns in  Germania nu intelegeam nici macar un singur cuvant, acum pot spune ca totul merge inspre bine. Locuintele in care am fost cazati 3 luni de zile au fost foarte frumoase, mari, spatioase si bine dotate. La locul de munca 90% din persoane m-au primit cu bratele deschise, au spulberat orice mit conform caruia Germanii sunt oameni reci. Fiind un loc nou de munca (primul meu loc de munca adevarat), total diferit fata de practica de prin Spitale, vreau sa spun ca toate mi s-au explicat incet si bine pana am inteles de fiecare data ce era de facut. Aproape toti colegii sunt super, au tinut neaparat sa ne imprietenim, am iesit de nenumarate ori cu ei, am fost la ei acasa plus atmosfera foarte prietenoasa de la munca. Batranii (pacientii) sunt foarte intelegatori cu mine, vorbim, radem, ne ajutam reciproc as putea spune. Nu toti sunt asa, dar majoritatea, cum spune si proverbul " Nu exista padure fara uscaciuni". Imi place foarte mult la Cuxhaven faptul ca este linistit, aerisit, oameni de treaba, gasesti tot ce ai nevoie sa nu mai zic de faptul ca esti la 5 minute de MAREA NORDULUI <3. Pot sa spun ca ma bucur din plin de aceste momente ale vietii mele, aceste lucruri nu erau posibile fara Mediko."


Ionela Bîrsan - Seniorenresidenz Fischbek - Cuxahaven

""Si eu ma mai gandesc uneori: De ce GERMANIA? Pai la inceputul  anului III de scoala de asistent medical am zis ca e timpul sa profit si eu de oportunitatile numeroase oferite de scoala. Asta si pentru ca eram aproape de final si am stiut ca sistemul sanitar romanesc nu e pentru mine. M-am inscris in programul Erasmus, mai exact trei saptamani de practica intr-o rezidenta de batrani din Germania. A fost o experienta extraordinara pentru mine, dar mai ales am vazut ce pot sa fac pe viitor, ce oportunitati am atat profesional cat si personal si astfel am inceput colaborarea cu Mediko Hire. Nu a fost usor deoarece inca mergeam la scoala, la munca si trebuia sa invat si germana... dar cu mult efort, vointa si bineinteles mult sprijin am reusit sa trec prin toate etapele si asa am ajuns in Germania. Primele trei luni le-am petrecut intr-un oras minunat din nordul Germaniei, Cuxhaven, foarte linistit si ordonat, plin de turisti datorita Marii Nordului. Conditiile de cazare au fost pe masura orasului, m-am simtit ca in vacanta Prima zi de munca a fost cu multe emotii, nici germana nu mai suna a germana, noroc ca toti erau foarte prietenosii si parca mai emotionati ca noi, zic noi deoarece suntem trei colegi, prieteni ce am plecat pe acelasi drum. Aceste trei luni au fost pentru noi perioada de training, am invatat despre sistemul de ingrijire din Germania, ce inseamna sa fii asistent medical aici, dar si ce inseamna sa fii angajat intr-o tara europeana civilizata si asta se datoreaza si Dnei Karla Szaszik care este alaturi de noi, ne sprijina si cauta solutii la nevoile noastre. Toti colegii de la munca ne-au sprijinit, ne-au aratat cum sa ne facem treaba cat mai eficient si corect, ca o echipa. Faceam echipa si dupa programul de munca, conversam, ieseam in oras, impartaseam aceleasi experiente, asta pentru ca o parte din ei veneau din Anglia, Spania, Portugalia, Polonia..., ori erau nascuti aici ori aveau ceva ani buni de Germania. Astfel si germana mea s-a imbunatatit, mai ales ca pacientii tot timpul au grija sa-ti vorbeasca rar si sa-ti explice cuvintele noi chiar si doctorii sunt foarte intelegatori. Asta a fost o teama a mea," conversatiile cu medicii" acestea au loc cel mai des la telefon si mi-a fost teama ca nu voi intelege nimic, dar nu a fost deloc asa, inca de la primul telefon lucrurile au mers foarte bine. 

   Inca mai am foarte multe lucruri de invatat si de vazut dar ma bucur cand vad rezultatele, cand vad ca ce mi-am imaginat si ce mi-am dorit incepe sa se materializeze, astfel sunt multumita de decizia pe care am luat-o in ultimul an de scoala. Intotdeauna am crezut ca drumul greu si lung este si cel mai sigur si de viitor."Mediko Profesionisti

  • Curs de limba germană 6-8 luni în România - până la nivel B2
  • 3 luni cazare în Germania
  • Recunoaștere Profesională din partea statului German
  • Salariu de până la 3.300 €/lună brut, chiar din prima zi de muncă