Beneficiile cursului de limbă germană la Mediko Schule

❝ Deutsche Sprache, schwere Sprache ❞, este o zicală cunoscută în Germania.

Într-adevăr, germana nu e o limbă ușoară, o spun chiar vorbitorii nativi. Știm că este greu să înveți această limbă de la zero, cu gândul la viitorul loc de muncă oferit de Mediko Hire în Germania. Alături de noi poți găsi motivația de a începe cursul de germană și de a continua, chiar și atunci când informațiile sunt prea multe și orarul intensiv de cursuri pare copleșitor. Trecând peste aceste aspecte, să revizuim împreună beneficiile reale ale cursului de limbă germană de la Mediko Schule.

  • Perioada de acomodare (Assessment)

Vestea bună este că poți intra în cursul de limbă germană oferit de Mediko Schule fără să cunoști deloc această limbă. Pe parcursul celor 3 săptămâni de acomodare îți vei cunoaște colegii și profesorii, te vei obișnui cu stilul de predare, cu orarul cursului și cu materialele folosite. Poți considera această perioadă ca pe o autoevaluare a nivelului de implicare de care ai nevoie și o testare a capacității de învățare a limbii germane.

  • Continuarea nivelului A1

În perioada de acomodare (assessment) vei învăța deja din materialele de curs de nivel A1. După terminarea celor 3 săptămâni veți continua cu studiul până la terminarea nivelului A1.

  • Verificarea cunoștințelor după fiecare nivel

Cursul de limba germană oferit de Mediko Schule cuprinde 420 de ore de curs, de la nivelul 0 la nivelul B2. Pentru a recapitula și sedimenta informația acumulată la fiecare nivel, vei beneficia de o evaluare a cunoștințelor după fiecare modul: A1, A2, B1 și B2 când are loc testarea finală. Evaluarea constă în testarea abilităților de scris, citit, vorbit și ascultat.

  • Germana medicală de la nivelul A2

Începând cu nivelul A2 de limbă germană te vom introduce în lumea termenilor medicali. Locul de muncă mult visat din Germania este tot mai aproape și vrem să te pregatim pentru asta. Alături de profesorul și colegii tăi vei învăța să te exprimi clar și să folosești termeni adecvați specializării tale. În același timp vei continua aprofundarea gramaticii limbii germane.

  • Pregătirea pentru examenul final de nivel B2

 

Ai parcurs cu succes modulele A1, A2, B1 și odată cu atingerea nivelului B2, se apropie și testarea finală. Nu trebuie să îți faci griji. Sistemul nostru este foarte bine pus la punct și te vom pregăti intens pentru absolvire prin multe recapitulări și simulări de testare pentru toate cele 4 abilități: scris, citit, vorbit și ascultat. Vei obține certificatul lingvistic de nivel B2 prin promovarea examenului final cu un punctaj total de minim 60 de puncte.

  • Pregătirea pentru interviu

 

Angajarea ca asistent medical generalist în Germania presupune și trecerea unui interviu online, față în față cu angajatorul german. Pentru acest interviu vei avea parte de o pregătire prealabilă împreună cu profesorii noștri acreditați. Vei trece prin experiența interviului simulând întrebările și răspunsurile specifice unui interviu de angajare. Te vom pregăti practic cu sfaturi și exerciții care vor îmbunătăți prestanța ta la interviu și îți vor garanta succesul!

  • Recuperarea ședințelor pierdute

Dacă din motive personale foarte importante nu ai reușit să participi la anumite ședințe, orele pierdute se pot recupera contra cost sau prin studiul individual al lecțiilor pe care le poți obține de la profesorul tău, fără costuri suplimentare, în limita a maxim două ședințe.

  • Orarul cursului de limbă germană

Programul cursului de limba germană de la Mediko Schule este flexibil. Poți alege varianta care ți se potrivește mai bine din cele 4 variante propuse de coordonatorul cursului, înainte de perioada de acomodare. Este foarte important să respecți orarul până la final când vei obține certificatul lingvistic.

  • Câteva sfaturi utile

✓ Asigură-te că ai un calculator funcțional pe care să îl poți folosi pe parcursul a 6-8 luni, cât durează cursul de germană. Căștile sunt foarte utile, la fel microfonul și boxele calculatorului trebuie să funcționeze perfect.

✓  Verifică din timp conexiunea la Internet. Cursul de germană se desfășoară online, trebuie să ai o conexiune stabilă, pe durata a 3-4 ore zilnic.

✓  Exersează scrierea în Microsoft Word sau alt program de scriere similar. Vei putea astfel să iei notițe eficient, chiar în timpul cursului și să susții examenele de nivel A1-B1 și B1-B2.

✓  Asigură-te că pe durata cursului zilnic nu îți vor distrage atenția alte activități.


✓  Notează, notează, notează. Orice nu îți este clar, orice întrebare ai avea, cuvinte și expresii noi. Scrie-le pentru a le putea adresa profesorului.

✓  Pregătește-te și pentru studiu în particular. Vei avea de făcut teme pentru acasă și de memorat aspecte importante cum ar fi declinările substantivelor sau ale verbelor. Noi îți recomandăm să aprofundezi cunoștințele minim o oră în plus/zi pe lângă orele de curs.


✓ Dacă domiciliul tău actual este în Craiova, poți frecventa cursurile în clasă de la Centrul Cultural German și Britanic. Partenerii noștri craioveni sunt pregătiți să ofere aceleași beneficii asistenților care optează pentru această variantă. 

Mult success!