CENTRUL CULTURAL GERMAN & BRITANIC CRAIOVA

Mediko Hire angajeaza asistenti medicali generalisti in Germania de mai bine de 3 ani si, in acelasi timp, se bucura de o frumoasa colaborare cu Centrul Cultural German & Britanic “Lingua Franca” din Craiova. Impreuna, realizam cursuri de limba germana dedicate asistentilor medicali hotarati sa isi inceapa o noua viata in Germania. Profesorii cu experienta si metodele de predare special concepute pentru domeniul nostru de activitate, sunt doar doua din atuurile colaborarii noastre. 

Cunoasterea limbii germane la nivel B2 este esentiala atat pentru obtinerea Recunoasterii Profesionale in Germania cat si pentru comunicarea si gestionarea sarcinilor la noul loc de munca. Din experienta noastra de pana acum, reiese ca limba germana reprezinta, pentru orice candidat, "cheia succesului" in tot procesul de acomodare si integrare in Germania.

Am realizat, impreuna cu doamna prof. dr. Alina-Maria Zaharia - un scurt interviu in care ne raspunde la cateva intrebari legate de colaborarea noastra si ce inseamna un curs de limba germana la Centrul Cultural German & Britanic din Craiova.

interviu

MH: Cum a inceput colaborarea dintre Mediko Hire si Centrul Cultural German si de cand?

AMZ: Colaborarea cu Mediko Hire a început din anul 2014 după o serie de discuții și întâlniri cu doamna Oana Dan. De atunci suntem parteneri și colaborăm în strânsă legătură pentru a facilita pregătirea personalului medical.

 

MH: Cati candidati au fost pregatiti, pana acum, pentru plecarea in Germania?

AMZ: Pentru plecarea în Germania am pregătit aproximativ 90 de candidați.

 

MH: Din ce zone vin candidatii pentru cursurile de germana?

AMZ: Candidații pentru cursurile de limba germană au provenit din Craiova dar și din satele și orașele învecinate din județul Dolj.

 

MH: Cum se desfasoara un curs de limba germana?

AMZ: Echipa noastră depune eforturi constante pentru a facilita învățarea limbii germane într-un mod cât mai agreabil, durabil și eficient. Metoda noastră de predare îmbină metodologia clasică care se axează pe expunere, explicații, conversații și exercițiu combinate cu metode de predare noi inovative bazate pe lucrul în grup, pe asocieri, argumentări și multă comunicare. Toate aceste metode de predare-învățare se focalizează în jurul celor patru competențe cheie vorbit, ascultat, citit și scris.

 

MH: Cum se descurca elevii cu orele de germana si programul de lucru?

AMZOrarul cursului de limba germană se realizează împreună cu participanții, este flexibil și poate fi adaptat chiar săptămânal în funcție de posibilitățile cursanților, încercând să susținem persoanele care lucrează și învață.

 

MH: Ce inseamna nivelul B2 si ce mai poate invata un asistent medical la acest curs?

AMZNivelul B2 reprezintă un nivel avansat care îi permite asistentului medical să înțeleagă texte complexe pe teme concrete sau abstracte, inclusiv discutii tehnice in domeniul sau de specializare. Acesta poate interactiona cu un grad de fluenta si spontaneitate care face interactiunea normala si posibila cu vorbitori nativi, fara efort de ambele parti. În cadrul nivelului B2 se abordeaza și terminologia medicală de specialitate.

 

MH: Ce le recomandati cursantilor sa faca pentru a invata mai repede si mai bine limba germana?

AMZ:  Învățarea limbii germane reprezintă o provocare pentru multe persoane. De aceea, la începutul fiecărui curs oferim o serie de recomandări, care, dacă sunt luate în considerare pot garanta succesul atingerii nivelului B2. Disciplina și organizarea sunt două condiții esențiale fără de care nu se poate porni la drum. Perseverența și constanța reprezintă două elemente esențiale necesare pe tot parcursul cursului. Astfel, prezența la curs și realizarea temelor pentru acasă sunt foarte importante pentru a reuși.

www.centrulingvistic.ro

Prof. dr. Alina-Maria Zaharia si prof. Camelia Ivascu


CURS CLASIC - 6 LUNI

Cursul clasic se desfasoara la Centrul Cultural German & Britanic, pe parcursul a 6 luni. Este recomandat asistentilor medicali generalisti care isi doresc un loc de munca in Germania dar care au inca un loc de munca in Romania.

 

Tip curs: in clasa, cu profesor

Orar: zilnic cate 3 ore

Nivel final: B2

 

Pentru inscrieri trimiteti CV-ul la adresa: jobs@mediko-hire.de

CURS INTENSIV - 4 LUNI

Cursul clasic se desfasoara la Centrul Cultural German & Britanic, pe parcursul a 4 luni. Este recomandat asistentilor medicali generalisti care isi doresc sa obtina un loc de munca in Germania in cel mai scurt timp si care sunt proaspat absolventi sau nu au un loc de munca in Romania.

 

Tip curs: in clasa, cu profesor

Orar: zilnic cate 6 ore

Nivel final: B2


Locatie

Centrul Cultural German & Britanic Lingua Franca, Str. Brazda Lui Novac, Craiova


cursuri de limba germana pentru asistenti medicali